Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kommunens nya stöd - 10 miljoner kronor till lokala näringslivet

Under tisdagen berättade Karlskrona kommun om ett nytt stödpaket till det lokala näringslivet på tio miljoner kronor.
KARLSKRONA • Publicerad 21 april 2020
Sandra Bizzozero (S) och Camilla Brunsberg (M) presenterar ett nytt stödpaket på tio miljoner kronor.
Sandra Bizzozero (S) och Camilla Brunsberg (M) presenterar ett nytt stödpaket på tio miljoner kronor.Foto: Mattias Mattisson

På tisdagen kallade kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Camilla Brunsberg (M) till pressträff för att berätta mer om det nya stödpaketet till näringslivet i Karlskrona.

I detta paket ligger tio miljoner kronor till branscher som särskilt påverkas av den rådande corona-pandemin.

Annons

Sedan tidigare har man delat ut 27 miljoner kronor till delar av kommunens verksamheter - och ytterligare 27 miljoner under en reserv som ska användas för insatser som behöver ske med anledning av coronapandemin.

– Det här är ett kraftfullt paket som är väl avvägt. Vi ska göra vad vi kan för att rädda jobben och hjälpa företag. Alla partier ställer sig bakom detta, säger Sandra Bizzozero (S).

– Stödpaketet är viktigt och angeläget. Det bygger vidare på tidigare satsningar som vi gjort. Vi har lyssnat på våra företagare. Vi går längre än andra kommuner. Man slipper till exempel betala avgifter under hela 2020, säger Camilla Brunsberg (M).

För att kunna fatta beslut om stödpaketet har nu kommunen krisledningsnämnd aktiverats.

Stödpaketet innefattar följande:

• Upplåtelse av mark och noll i avgift för uteserveringar och torghandel - 2 miljoner kronor.

• Tillstånds- och tillsynsavgifter för servering av livsmedel och alkohol till drabbade branscher tas inte ut - 3 miljoner kronor.

• Sommargåva till kommunanställda - i stället för julklapp, 450 kronor/medarbetare. Gåvan ska uppmuntra köp i lokala restauranger och butiker och ges ut i form av ett presentkort - 3 miljoner kronor.

• Stöd till föreningar för uteblivna arrangemang - 1 miljon kronor.

• Stöd till åtgärder som genomförs till följd av pandemin för att stödja besöksnäring och andra utsatta branscher - 1 miljon kronor.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons