Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Officerare i civil karriär

KARLSKRONA Två f d officerare vid KA2, kaptenen Johan Fries och majoren Stefan Carlsén, har hoppat av sina militära karriärer för den civila marknaden. Nu blir de ledare för Proffice i Karlskrona med uppgift att ragga fram personal i nyckelbefattningar till företag i regionen.
Karlskrona • Publicerad 2 mars 2001
KA2-officerarna Johan Fries och Stefan Carlsén går vidare och lämnar försvaret för en civil framtid.
KA2-officerarna Johan Fries och Stefan Carlsén går vidare och lämnar försvaret för en civil framtid.Foto: Mattias Mattisson

Det är Proffice som värvat de båda militärerna till sig. Det skedde i samband med att Capital Urval köptes upp av marknadens näst största personalpoolsföretag, Proffice, och bestämde sig för att satsa på Karlskrona.

– Vi ser de båda f d militärerna som en stark tillgång för vårt företag, speciellt mot bakgrund av att den militära utbildningen är erkänt bra vad gäller ledarskap, säger vd Jörgen Bödmar.

Annons

Capital Urval, med säte i Kalmar, hade 15 anställda och en årsomrättning på 11 miljoner före samgåendet med Proffice, som har över 8 000 anställda och omsätter två miljarder årligen.

– Ändå ser vi samgåendet som ett relativt jämbördigt äktenskap där de båda företagens olika inriktningar smälter samman till ett bra produktutbud. Capital har inriktat sig mest på att hjälpa företag med att finna nyckelpersoner i chefsbefattningar, en sorts headhunter, medan Proffice kan ställa upp med personal till rent produktionsarbete, säger Jörgen Brödmar.

– För oss är det här en ny utmaning i livet. Försvaret som lokal arbetsgivare har varit mycket bra, men efter hanteringen i samband med försvarsomläggningen känns det rätt att gå över till den civila marknaden, säger Carlsén och Fries.

Båda är för närvarande tjänstlediga från försvaret.

Donald Holmgren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons