Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omfattande skador i villabrand

KARLSKRONA De materiella skadorna blev omfattande vid en villabrand på Fasanvägen i Östra Rödeby i går eftermiddags. En soteld och en lite väl snävt dragen rökkanal tros ha orsakat branden.
Karlskrona • Publicerad 16 januari 2001
Efter eldning i öppna spisen uppräcktes rök i våningen ovanför.
Efter eldning i öppna spisen uppräcktes rök i våningen ovanför.Foto: Mattias Pettersson

Räddningskåren fick larm om branden vid 14.15-tiden i går. Efter att ha eldat i en öppen spis på nedervåningen upptäckte kvinnan i huset efter en stund att det vällde ned rök från våningen ovanför.

Samtidigt uppmärksammade även grannar, bl a en brandman, att det rök från villans tak.

Annons

Räddningskårens Rödebyavdelning var snabbt på plats, men fick vissa besvär med att komma åt branden i trossbottnen mellan våningarna. Delar av villans tak måste också huggas upp. Skorstenen var då f ö så het att färgen på den bränts av.

När räddningskåren lämnade brandplatsen sent i går eftermiddags betecknades brandskadorna som ändå förhållandevis begränsade och rökskadorna som relativt små. Tack vare det tidiga larmet och den snabba insatsen.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons