Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Optikern drar sig lite tillbaka

KARLSKRONA Att en egen företagare blir anställd butiksföreståndare kan synas som ett steg bakåt. Men inte för optiker Bo Dahlroth i Karlskrona.
– Tvärtom, det här känns som ett steg framåt i utvecklingen. Nu får jag andra möjligheter att utvecklas.
Karlskrona • Publicerad 29 mars 2001
Optiker Bo Dahlrot säljer till Synsam men arbetar kvar som föreståndare.
Optiker Bo Dahlrot säljer till Synsam men arbetar kvar som föreståndare.Foto: Mattias Mattisson

Vid månadsskiftet försvinner Bo Dahlroths affär i Karlskrona. Istället flyttar Synsam in i lokalerna. Affären har köpts av två skånska medlemmar i Synsamkedjan.

– Det har utvecklats väldigt bra under de 16 år jag haft affär i Karlskrona. Men med jämna mellanrum måste det hända något nytt för att man skall få ny motivation och växa vidare. Att växa är ju lite av drivkraften som företagare.

Annons

– Nu är en sådan tidpunkt, men jag har inte lyckats hitta de pusselbitar som behövs för att klara det på egen hand. Därför kom det här perfekt i tiden. Med Synsams resurser kan vi ta de steg som behövs.

> Utökar personalen

Det Bo Dahlroth försökt under några år är att hitta personal för att kunna utveckla verksamheten. Men optiker är en bristvara och han har inte lyckats.

– Vi behöver mer folk för att kunna ta ett steg till. Vi håller på att jobba ihjäl oss. Vi omsätter 4,5 miljon och jag tror inte det finns någon annan ensam optiker som når den omsättningen.

”Vi” är förutom Bo Dahlroth Marie Stenbeck och Eva Karin Eminger.

– Och glöm inte min hustru Ingrid som är en ovärderlig hjälp.

Överlåtelsen av affären innebär att Bo Dahlroth blir butiksföreståndare i landets största optikerkedja med 1 miljard i omsättning. Nuvarande personal blir kvar tillsammans med två optiker som Synsam skall anställa.

> Andra resurser

–Något steg tillbaka ser jag det inte som. Synsam ger istället nya möjligheter eftersom de ligger långt framme när det gäller personalpolitik, teambuilding och annat. Det ger resurser vi inte haft.

– Samtidigt blir jag av med en del administration och andra bitar jag varit mindre road av. Det kanske till och med blir så att man får lite mer tid till barnbarnen. Och kanske till intressen som segling och golf som legat för fäfot på grund av tidsbrist.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons