Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polisanmäler sur busschaufför

KARLSKRONA När den unga kvinnan efterlyste ett litet leende från busschauffören hoppade denne på henne, tryckte upp henne mot en biljettmaskin och skällde ut henne.
Nu har chauffören polisanmälts för misshandel.
Karlskrona • Publicerad 16 mars 2001

Det hela började med att den 21-åriga kvinnan klev upp på en buss i centrala Karlskrona i onsdags morse – för att strax därpå konstatera att hon glömt plånboken hemma.

Hon ursäktade sig, klev av bussen och gick hem. Där låg plånboken och efter en stund gick hon tillbaka till busshållplatsen, klev upp på nästa buss – och upptäckte att det var samma chaufför som förra gången.

Annons

– Då gör vi väl ett nytt försök då, skojade därför kvinnan och öppnade väskan för att ta fram plånboken.

Enligt den polisanmälan kvinnan nu gjort började chauffören genast skälla ut henne för att hon inte redan tagit fram sitt busskort. Hon hade svarat med ett ”Även om det regnar i dag så kan man väl ha ett leende på läpparna”, och chauffören hade då rusat upp ur förarstolen, slitit tag i hennes ena arm och därefter tryckt in henne mot biljettmaskinen. Samtidigt hade han fortsatt skälla på henne.

Kvinnan kände sig kränkt och hade dessutom ont i armen efter chaufförens hårda grepp.

Senare på ondagen beslöt hon polisanmäla chauffören.

Polisen har ännu inte chaufförens version av det inträffade. Med hjälp av bussnummer, avgångstid och kvinnans signalemente på mannen räknar man dock snart kunna ha honom identifierad.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons