Polisen utreder dödsolycka – körde in i träd

Rödeby Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

På onsdagseftermiddagen inträffade en singelolycka med dödlig utgång norr om Rödeby. Polisen tittar nu närmare på olyckan för att utröna vad som hänt.

En personbil körde vid 17-tiden på onsdagen av vägen på länsväg 729, mellan Ketorp och Svensgöl norr om Rödeby, och kolliderade med ett träd.

En kvinna i 80-årsåldern, som var passagerare i bilen, skadades allvarligt i olyckan och avled senare på kvällen av sina skador.

Föraren, en man i 80-årsåldern, klarade sig enligt uppgifter på polisens hemsida med lindriga skador.

Polisen har nu inlett en undersökning om trafikolyckan.

– Det är en högst tragisk olycka. Vi kan i nuläget inte riktigt tyda omständigheterna kring olyckan och vad som orsakat den. Det måste vi ta reda på, säger Magnus Hagberg, förundersökningsledare för trafikärenden.

Han inväntar nu en teknisk undersökning av bland annat bilen samt en obduktion av den avlidna kvinnan, som förhoppningsvis ska ge fler svar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.