Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polisens insatsstyrka grep man med vapen

KARLSKRONA En man i 45-årsåldern, misstänkt för bl a grovt vapenbrott och grovt olaga hot, greps i går förmiddags på Kungsmarksplan, av polisens speciella insatsstyrka.
Strax därpå greps även tre unga ryssar i mannens lägenhet; en misstänkt tjuvgömma.
I lägenheten hittades stulna smycken, en hög mobiltelefoner – och en revolver.
Samtliga fyra gripna satt i går kväll kvar hos polisen.
Karlskrona • Publicerad 10 januari 2001

Det hela började i måndags kväll – med att en 37-årig man misshandlades rått i en lägenhet i Kungsmarken.

37-åringen slogs medvetslös med en flaska.

Annons

Han fördes i ambulans till Blekingesjukhuset där han syddes i huvudet.

Han var omtöcknad inte bara av slaget utan också av alkohol och narkotika – och först i går förmiddags fick därför polisen bättre klarhet i vad som föregått den brutala misshandeln.

37-åringen kunde bl a berätta att han under kvällen flera gånger blivit hotad till livet av en 44-årig man i lägenheten – och att denne också hade riktat ett hagelgevär mot honom.

Den utpekade 44-åringen, som också var den som sedan slagit ned 37-åringen med flaskan, anhölls i sin frånvaro och därefter kallades snabbt delar av polisens speciella insatsstyrka samman.

Vad man visste fanns 44-åringen, och hagelgeväret, kvar i lägenheten.

> Odramatiskt gripande

Men insatsstyrkan behövde aldrig göra någon inbrytning. På väg till den aktuella adressen upptäcktes 44-åringen på Kungsmarksplan och det påföljande gripandet blev helt odramatiskt.

Vid en husrannsakan i lägenheten strax därpå hittades delar av ett hagelgevär. Det saknade dock de vitala delarna och var obrukbart.

Vid en uppföljande husrannsakan i 44-åringens egen lägenhet hittades en revolver, enligt uppgift obrukbar även den – samt en hel del misstänkt stöldgods; bl a mobiltelefoner, guldföremål, smycken och kikare.

Där fanns också tre unga ryska medborgare som tidigare figurerat i brottsmisstankar.

Annons

Enligt uppgift bor de tre männen i lägenheten.

> Stulna telefoner

Männen greps och vid en första s k slagning i går eftermiddags upptäcktes att flera av de hittade mobiltelefonerna nyligen polisanmälts stulna.

Det var i går oklart vad 44-åringen och de tre ryssarna sagt i förhören med polisen.

Samtliga är anhållna och riskerar nu häktning.

44-åringen har tidigare figurerat i våldsutredningar, men är enligt uppgift aldrig dömd. Han har dock dokumenterade missbruksproblem.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons