Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rådiga hantverkare hindrade gasolycka

KARLSKRONA Ett rådigt ingripande av ett par hantverkare förhindrade i går middags att en bilbrand på Riksvägen i Lyckeby förvandlades till något mycket allvarligare.
Karlskrona • Publicerad 21 mars 2001
Elden hade kunnat sprida sig till fastigheter intill, och gasflaskan explodera, om inte hantverkarna gripit in.
Elden hade kunnat sprida sig till fastigheter intill, och gasflaskan explodera, om inte hantverkarna gripit in.Foto: Mattias Pettersson

Av ännu okänd anledning började det plötsligt brinna i en firmabil, en skåpvagn, utanför en fastighet på Riksvägen. I bilen fanns bland annat acetylen- och gasolflaskor, men just som branden började leta sig in i kupéutrymmet fick de båda hantverkarna ut de explosiva flaskorna, och kunde ställa dessa i säkerhet.

De båda hantverkarna lyckades också nästan slå ned branden själva, men när skummet tog slut i handsläckarna fick elden på nytt fäste.

Annons

Just då kom emellertid räddningskårens Trossöavdelning till platsen och kunde släcka.

Utan hantverkarnas snabba och rådiga ingripande hade elden inte bara kunnat sprida sig till fastigheten – gasflaskorna hade dessutom kunnat explodera, eller i vart fall krävt en mycket tidsödande nedkylningsinsats för att förhindras att explodera, under en samtidig utrymning av området.

Larmet om branden kom vid 11.30-tiden.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons