unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

S lovar arbetsskor i hemtjänsten

På lördagen presenterade Socialdemokraterna i Karlskrona ännu ett vallöfte – rätt till arbetsskor för fast anställda inom hemtjänsten.
Sandra Bizzozero, S, och Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, vill att alla tillsvidareanställda inom hemtjänsten ska ha rätt till arbetsskor.
Sandra Bizzozero, S, och Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, vill att alla tillsvidareanställda inom hemtjänsten ska ha rätt till arbetsskor.
Foto: Matilda Ohlsson

Kommunalrådskandidaten Sandra Bizzozero har själv arbetat som undersköterska och vet att det finns ett stort behov.

– Man går väldigt mycket i trappor och i snö och slask. Jag hade kollegor som fick sätta fryspåsar runt fötterna eftersom skorna blev dyngsura. Det är oacceptabelt. De som arbetar inom kommunen måste ha en bra arbetsmiljö, säger hon.

Det handlar om uppemot 500 personer som är anställda inom hemtjänsten. Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, har märkt att det finns en stor efterfrågan hos medlemmarna på arbetsskor.

– Ofta pratas det om hur tufft det är inom hemtjänsten, men det är sällan som det presenteras några konkreta åtgärder för hur arbetsmiljön ska förbättras. Därför är det jättekul att vi nu kan gå till val på en sådan viktig fråga, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Sandra Bizzozero säger att de ser det som en rättvisefråga.

– För oss är det viktigt med jämställdhet och att se till att det inte finns några skillnader mellan de mansdominerade och kvinnodominerade arbetsplatserna.

Tanken är att rätten till arbetsskor ska gälla för tillsvidareanställda.

– Som ett första steg. Sedan finns det också personal inom funktionsstödsförvaltningen som skulle behöva arbetsskor, säger Sandra Bizzozero som dessutom vill bjuda in de privata hemtjänstföretagen för att diskutera hur arbetsskor kan bli en rättighet även för deras personal.