Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

S lovar arbetsskor i hemtjänsten

På lördagen presenterade Socialdemokraterna i Karlskrona ännu ett vallöfte – rätt till arbetsskor för fast anställda inom hemtjänsten.
KARLSKRONA • Publicerad 18 augusti 2018
Sandra Bizzozero, S, och Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, vill att alla tillsvidareanställda inom hemtjänsten ska ha rätt till arbetsskor.
Sandra Bizzozero, S, och Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, vill att alla tillsvidareanställda inom hemtjänsten ska ha rätt till arbetsskor.Foto: Matilda Ohlsson

Kommunalrådskandidaten Sandra Bizzozero har själv arbetat som undersköterska och vet att det finns ett stort behov.

– Man går väldigt mycket i trappor och i snö och slask. Jag hade kollegor som fick sätta fryspåsar runt fötterna eftersom skorna blev dyngsura. Det är oacceptabelt. De som arbetar inom kommunen måste ha en bra arbetsmiljö, säger hon.

Annons

Det handlar om uppemot 500 personer som är anställda inom hemtjänsten. Johan Bohman, ordförande för Kommunal Karlskrona, har märkt att det finns en stor efterfrågan hos medlemmarna på arbetsskor.

– Ofta pratas det om hur tufft det är inom hemtjänsten, men det är sällan som det presenteras några konkreta åtgärder för hur arbetsmiljön ska förbättras. Därför är det jättekul att vi nu kan gå till val på en sådan viktig fråga, säger han.

Sandra Bizzozero säger att de ser det som en rättvisefråga.

– För oss är det viktigt med jämställdhet och att se till att det inte finns några skillnader mellan de mansdominerade och kvinnodominerade arbetsplatserna.

Tanken är att rätten till arbetsskor ska gälla för tillsvidareanställda.

– Som ett första steg. Sedan finns det också personal inom funktionsstödsförvaltningen som skulle behöva arbetsskor, säger Sandra Bizzozero som dessutom vill bjuda in de privata hemtjänstföretagen för att diskutera hur arbetsskor kan bli en rättighet även för deras personal.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons