Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Sandransonering” på dagis upprör föräldrar i Nättraby

Nu har det gått för långt. Sand till sandlådan är en förbrukningsvara och inte någonting man kan spara in på.
Karlskrona • Publicerad 31 maj 2013
Foto: Maths Olsson

Personalen på Skogsgläntans förskola i Nättraby trodde inte sina öron när de för ett tag sedan ringde till fastighetskontoret för att beställa mer sand till sandlådan på gården.

– Det får ni inte. Ni fick ny sand förra året och det levereras bara vartannat år, blev beskedet.

Annons

– Man tror ju inte det är sant men det är det. Skall man nu ha en sådan konstig regel måste det fyllas på ordentligt det år man får sand. När vi fick sand förra året var det en liten hög i mitten på sandlådan. När den sedan spreds ut syntes det inte att det varit påfyllning, säger Carina Bengtsson, en av personalen på förskolan.

”Sandransoneringen” har rört upp känslorna både bland personal och föräldrar. Den lilla sand som finns kvar är hårt packad och personalen har fått luckra upp den så att det skall bli lättare att gräva i den för barnen.

Frågan kom också upp på kommunfullmäktiges senaste sammanträde då en ledamot, tillika förälder till ett barn på Skogsgläntan, Lars Hildingsson (S) frågade tekniska nämndens ordförande Tommy Olsson (KD) om han tyckte att förskolorna skulle få ny sand när de behöver det.

– Ja, blev Tommy Olssons svar, men några nya besked har inte kommit till Skogsgläntan.

– Vi hoppas fortfarande att vi skall få ny sand. Får vi inte det får vi betala av våra egna pengar för ny sand behövs, säger Margareta Svedström, chef för Skogsgläntan.

Nu kommer Skogsgläntan också att få sin sand. Det lovar kommunens fastighetschef Anders Kumlin.

– Det är ett missförstånd att det skulle finnas en sådan regel. Det är klart att man får ny sand när det behövs. Oftast är det kanske vartannat år men finns det ett behov redan efter ett år skall de naturligtvis få, säger Anders Kumlin.

– Frågan var uppe på tekniska nämndens möte i veckan och jag har gett samma besked till den.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons