GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD-politiker utsatta för stenkastning

En stor sten kastades mot en av Sverigedemokraternas bilar när representanter för partiet på onsdagseftermiddagen var ute och kampanjade i Karlskrona. De två personer som satt i bilen ska samtidigt ha hotats till livet.
Karlskrona • Publicerad 5 september 2018 • Uppdaterad 6 september 2018
Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var när Sverigedemokraternas kampanjbil vid 15-tiden på onsdagen körde i bostadsområdet Marieberg i Karlskrona som en man rusade ut framför bilen och skrek till föraren och passageraren i bilen att han skulle döda dem.

Mannen ska sedan ha tagit upp en stor sten från marken som han slungat mot det öppna sidofönstret på förarsidan. Stenen missade fönstret och träffade istället i bilplåten bredvid, med bucklor och plåtskador som följd.

Händelsen är nu polisanmäld.

– Det hela är rubricerat som försök till grov misshandel och olaga hot, säger Peter Andersson, inre befäl på polisen i Karlskrona.

Polisen säger sig ha fått in bra vittnesuppgifter från händelsen, som gör att möjligheten att identifiera stenkastaren är goda.

Joel PeterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.