Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sigma öppnar och nyanställer 10

KARLSKRONA Ännu ett IT-företag är på väg att etablera sig i Karlskrona. Det är Sigma Exallon Systems som öppnar kontor och räknar med att vara ett 10-tal anställda före årsskiftet.
Karlskrona • Publicerad 7 mars 2001

– Vi letar efter lämpliga lokaler. Så fort vi hittat dem sätter vi igång, säger Sven Svensson som blir platschef för Karlskronakontoret.

Sigma Exallon är en del i den stora Sigmakoncernen med över 3000 anställda. Sigma Exallon med 100-talet anställda har kontor i Malmö och Ronneby är ett konsultföretag med inriktning på systemutveckling inom telekom och datakommunikation. Karlskronakontoret skall arbeta inom affärsområdet telekom stödsystem. Kunderna finns huvudsaklingen bland operatörer och leverantörer inom telekom.

Annons

– Att vi valt Karlskrona beror på flera faktorer, säger Sven Svensson. Här finns flera viktiga kunder och här finns högskolan med rätt inriktning. Det är över huvud taget en spännande miljö. Högskolan spelar naturligtvis in när det gäller rekrytering. Jag tror inte det kommer att bli några problem att hitta den kompetens vi är ute efter.

Sven Svensson har tidigare arbetat på Ericsson i Karlskrona under fem år innan har gick över till Sigma. Han är försiktig i bedömningarna om utvecklingen på längre sikt för Karlskronakontoret.

– Vi kommer att växa förnuftigt i takt med tillgången på uppdrag opch att vi får tag på rätt kompetens.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons