Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skandal att inte ha ett småbåtsvarv

KARLSKRONA – Det vore skamset och snudd på skandal för en stad som Karlskrona om man inte kan erbjuda en ordentlig serviceanläggning för fritidsbåtar . Ibland undrar jag om de styrande fattar hur viktigt det är .
Karlskrona • Publicerad 1 mars 2001

Det säger Tomas Kamm, ägare till Kamm?s Fiskeredskap på Saltö och den som hoppet i första hand står till om Karlskrona skall få en ersättning för Hästövarvet om det läggs ner i sommar.

– Självfallet behövs det en serviceanläggning. Det är inte efterfrågan och behov det hänger på, utan kostnaderna. Vi tvingas bygga upp påp ett år vad som normalt tar tio år. Det är det som är knäckfrågan. Vi håller på och räknar på hur hårt man kan våga satsa.

Annons

> Södra Saltö

Ända sedan Hästövarvets nya ägare deklarerade sin avsikt att lägga ned varvet och att de inte tänkte rubba på tidpunkten, 30 juni i sommar, för nedläggning, har arbetet pågått att hitta någon ersättning.

Den ende som anmält ett aktivt intresse är Tomas Kamm. Näringslivskontoret har finkammat hela kustlinjen efter lämpliga plats för en ny serviceanläggning. Nu lutar det år att om planerna förverkligas blir det på södra udden av Saltö, söder om fiskhamnen.

– En fördel är att det kommer i anslutning till vår nuvarande verksamhet, säger Tomas Kamm.

– Visserligen är det blåsigt, men det går att läa av med de byggnader som i så fall kommer att uppföras. Det kommer bl.a. att krävas en större hall för vinterförvaring av båtar under tak och det är något Karlskrona behöver.

Om cirka en månad räknar han med att ha kalkylerat färdigt på hur stor satsningen på en ny serviceanläggning kan bli.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons