Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skärva laddar för stor artistsommar

NÄTTRABY · Som vanligt fick Nättrabyborna första tjing på biljetterna till årets Musikfest-dagar på Skärva.
– Det är bra att vara lokalpatriot, säger arrangören Peter Wemö, själv bosatt i Nättraby.
Karlskrona • Publicerad 5 juni 2001

Under pingsthelgen fick de som var bosatta i Nättraby med omnejd förköpa biljetter nere på Skärva, innan de släpps till allmänheten.

– Vi säljer nog ett par hundra biljetter på det. Vi ser det som ett lokalt arrangemang i första hand och det är oerhört uppskattat av Nättrabyborna.

Annons

– Och eftersom Sinn Fein hör till årets artister har vi också utökat förköpserbjudandet till Hasslö.

> Återkommer

Musikdagarna vid Skärva inträffar i slutet av juli, från torsdag 26 till lördag 28. Bland de kända namnen märks Richard Wolff, Ola Magnell, Jack Vreeswijk och Tommy Nilsson.

Några återkommer från förra året:

– Det fanns en önskan från publiken att ha Lasse Tennander och Lars Demian på samma kväll, så det blir det i år, säger Peter Wemö som vill slå ett slag för ett par av de mindre kända namnen:

– Dan Viktor har hållit på i sex år, han har varit på visfestivalen i Västervik flera gånger med stor framgång och fick årets Ted Gärdestadsstipendium. Han har ett spännande eget material.

– Maria Andersson är ung men har väldigt mogna texter.

> Vispop

Peter Wemö säger att man kallar arrangemanget Musikdagar för att man inte ska hålla på att kategorisera musiken. Gör man det ändå, så handlar det mycket om visor, men också vispop och lite progg.

– Även om Tommy Nilsson är känd för sina ballader, så kan han bjuda på en rätt stökig musik med rätt mycket blues och rock med sitt sexmannaband. Och sista kvällen med Tennander, Demian och Sinn Fein kanske man kan kalla en vispopkväll.

Annons

Peter Wemö menar att miljön på Skärva ger musiken en väldigt fin inramning:

– Det är naturskönt och det blir bra aukustik mellan ladorna. Det är också ett begränsat område där vi kan få in max tusen per kväll. Jag tror man vinner på det istället för att satsa på att ta in så många som möjligt. Publiken och artisterna kommer nära varandra.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons