Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Skattekrav på Saltöhemschef skrivs ned med sju miljoner

En av de svindlerimisstänkta i Saltöhemshärvan, styrelseledamoten Joakim Klingefjord, har haft framgångar i Förvaltningsrätten – och får nu skattekraven emot sig sänkta med sju miljoner kronor, till i stället lite drygt nio.
Karlskrona • Publicerad 11 maj 2013

Det var bolagspengar som gick till renoveringen av hans egen villa på Lidingö.

Skatteverket har hävdat att Joakim Klingefjord, Saltöhems dåvarande operative chef Peder Feinberg och konsulten Bengt-Olof Rydell trixade över nästan 20 miljoner kronor av sedermera kraschade Saltöhems tillgångar till att bekosta renoveringar av deras egna villor på Lidingön, Djursholm och i Skåne.

Annons

Var det till sist landar för Peder Feinberg är ännu oklart. Tidigare har Bengt-Olof Rydell eftertaxerats med 3 miljoner kronor.

Alla transaktioner skedde via ett företag i Skåne, och vid förhandlingarna i förvaltningsrätten har Joakim Klingefjord hävdat att han hela tiden försökt göra rätt för sig, men att övriga inblandade tillbakavisat honom med ett ”det ordnar sig”.Han har vitsordat att det skett arbeten i hans villa för fem miljoner kronor – av vilka han nu betalat drygt tre.

Och även om Förvaltningsrätten inte delar hans beräkningar går man alltså honom till mötes med i varje fall sju miljoner; till lite drygt nio totalt.

Man anser också att skattetilläggen han ålagts betala ska skrivas ned med hälften.

Samtidigt har följaktligen också Saltöhem AB, som försattes i konkurs i april 2009, fått underlaget för arbetsgivaravgifter och utgående moms, samt också skattetillägg, avseende de här formella lönebeloppen på sju miljoner kronor för Joakim Klingegjord nedsatta.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons