Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnregissör i samarbete med Litorina

Regissören Hannes Holm och producenten China Åhlander kopplas ihop med Litorinas kommande manusutbildning.
– Hannes är en profil med lyskraft som är mån om att få igång fler manusutbildningar, säger Henrik JP Åkesson vid Filmplan, en av aktörerna till den nya utbildningen.
Karlskrona • Publicerad 17 oktober 2018
Hannes Holm, till vänster, när han mottog priset ”Bästa europeiska komedi” för filmen ”En man som heter Ove” under filmfestivalen i Wroclaw, Polen 2016. Här tillsammans med producenten Annica Bellander och huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård.
Hannes Holm, till vänster, när han mottog priset ”Bästa europeiska komedi” för filmen ”En man som heter Ove” under filmfestivalen i Wroclaw, Polen 2016. Här tillsammans med producenten Annica Bellander och huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård.Foto: Czarek Sokolowski

Duon ska ingå i den nybildade referensgrupp för kommande ”Litorina International Art of Screewritings” som är ett samarbete mellan Litorina folkhögskola och Filmplan.

Utbildningen ska sjösättas i augusti 2019 och intresset har redan varit stort – och inte lär det bli sämre när stjärnregissören Hannes Holm och producenten China Åhlander nu ansluter till satsningen i Karlskrona.

Annons

– Det vara faktiskt bara ett samtal bort, jag och Hannes har haft kontakt i flera år i olika sammanhang. Han har ett brinnande intresse att sprida sin kunskap och utveckla den södra regionen med film, precis som jag, säger Henrik JP Åkesson.

Utbildningen riktar sig till människor som vill arbeta professionellt som manusförfattare, både inom Sveriges gränser och internationellt.

Att både Hannes Holm och China Åhlander bor i Skåne (Malmö/Lund) hjälpte till.

– Det underlättade också, och precis som Hannes är China också en stark förespråkare av de här frågorna.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons