Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två räddningskårer till bastubrand

KARLSKRONA Två räddningskårer, en från Sturkö och en från Karlskrona, kallades till Senoren på nyårsdagens afton då en bastu börjat brinna.
Karlskrona • Publicerad 2 januari 2001
När personal från Sturkös och Karlskronas räddningskårer nådde fram till den brinnande bastun på Senoren hade ägarna redan elden under kontroll.
När personal från Sturkös och Karlskronas räddningskårer nådde fram till den brinnande bastun på Senoren hade ägarna redan elden under kontroll.Foto: Mattias Mattisson

Ägarna hade använt den under dagen och upptäckte senare att det brann i byggnaden. När räddningspersonal kom till platsen hade ägarna dock full kontroll över händelseförloppet och bedömde att risken för att elden skulle sprida sig till intilliggande fiskebodar var så gott som obefintlig. Vinden blåste åt ”rätt” håll, annars hade elden lätt kunnat få fäste i de torra träväggarna.

Bastun ligger på en berghäll så det fanns inte heller någon vegetation för elden att spridas till.

Kerstin Bjerén Landerman
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons