GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Unga gatumusikanter höjer sommartempen

Snart på en gata, ett torg eller kanske rent av en badplats nära dig – gatumusikanterna Manda, Saga och Alexander. Säsongsanställda av studieförbundet NBV för att ytterligare höja glädjen och tempen i sommar-Blekinge.
Karlskrona • Publicerad 5 juni 2018 • Uppdaterad 5 juni 2018

Initiativet var Alexander Kirans, men verksamhetsutvecklaren Emanuel Norén på NBV var alls inte sen att nappa.

– Jag har mest suttit i studion och musicerat de senaste fem åren, och längtade nu ut, till en publik. Och varför då inte ta upp en gammal tradition, och ge sig ut på gator och torg och spela, som förr, berättar Karlshamnssonen Alexander för Sydöstran.

Och varför bara i Karlshamn, när avstånden mellan de publika mötesplatserna i länet ju inte är så långa, resonerade då Emanuel Norén, och såg framför sig en juniturné genom hela Blekinge, och med ytterligare ett par musikanter med på tåget.

Han tog kontakt med Saga Olsson och Manda Månsson i Ronneby; den senare redan rätt flitigt engagerad efter segern i länsfinalen av Imagine, och sedan framgångar även i riksfinalen.

Och båda nappade – direkt. Så nu ger sig trion snart ut lite kors och tvärs i länet för att underhålla med såväl sin som andras musik, till eget gitarrackompanjemang. Manda mest med eget material, och Saga och Alexander huvudsakligen med handplockade covers. Alexander med sheeransk popskruv, ”och lte Jackson och Wonder”, och Saga med olika teman.

– Och alltså var för sig, och inte som grupp. Idén är att nå ut till så många som möjligt, och samtidigt, berättar Alexander – som själv ska försöka göra fyra-fem halvtimmesspelningar fem dagar i veckan, på olika platser.

De tre styr sig själva, men kommer att anlita kommunernas respektive centrumföreningar för att hitta bäst platser.

Och den som så vill får gärna lägga en slant i hatten. En slant som nästan oavkortad kommer att gå till välgörenhet.

– Det här kommer bli hur bra som helst, är Emanuel Noréns absoluta förvissning.

– Det här kommer att bli kanon, menar Emanuel Norén med sina kontrakterade gatumusikanter Alexander Kiran, Saga Olsson och Manda Månsson
– Det här kommer att bli kanon, menar Emanuel Norén med sina kontrakterade gatumusikanter Alexander Kiran, Saga Olsson och Manda Månsson
Foto: Mattias Mattisson
Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.