Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vad ska du göra efter studenten?

I år tar 797 gymnasieelever studenten i Karlskrona. Sydöstran har frågat 20 av dessa om deras planer inför den närmaste framtiden.
Karlskrona • Publicerad 23 maj 2013
Linnea Håkansson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Resa lite till historiska platser. Sedan ska jag ta det lugnt och vila, och ta körkort.2. ? Jag har sökt till förskollärare och socionom.
Linnea Håkansson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Resa lite till historiska platser. Sedan ska jag ta det lugnt och vila, och ta körkort.2. ? Jag har sökt till förskollärare och socionom.Foto: 
Sandra Hansson, medieprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Ha kul. Jag ska gå på festivaler och åka omkring.2. ? Vänta på bättre tider. Flytta någonstans, kanske Göteborg eller Malmö.
Sandra Hansson, medieprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Ha kul. Jag ska gå på festivaler och åka omkring.2. ? Vänta på bättre tider. Flytta någonstans, kanske Göteborg eller Malmö.Foto: 
Pontus Åkesson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba i affär, steka mig och bada.2. ? Jag ska jobba och ut och resa.
Pontus Åkesson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba i affär, steka mig och bada.2. ? Jag ska jobba och ut och resa.Foto: 
Rafael Wrzosek, medieprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Förhoppningsvis jobba. Men jag har inte fått besked än.2. ? Jag ska plugga om jag kommer in på en linje eller utbildning. Annars blir det att skaffa jobb.
Rafael Wrzosek, medieprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Förhoppningsvis jobba. Men jag har inte fått besked än.2. ? Jag ska plugga om jag kommer in på en linje eller utbildning. Annars blir det att skaffa jobb.Foto: 
Jonathan Johansson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Vara flexibel. Jag ska vara på stranden och spela volleyboll. Chilla stenhårt, och vara mycket på gymmet.2. ? Jag ska jobba, så att jag kan tjäna pengar till att resa.
Jonathan Johansson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Vara flexibel. Jag ska vara på stranden och spela volleyboll. Chilla stenhårt, och vara mycket på gymmet.2. ? Jag ska jobba, så att jag kan tjäna pengar till att resa.Foto: 
Frida Eklund, SMIL på Ehrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba inom Hasslö hemtjänst.2. ? Jag ska gå grundläggande militär utbildning om jag kommer in på det.
Frida Eklund, SMIL på Ehrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba inom Hasslö hemtjänst.2. ? Jag ska gå grundläggande militär utbildning om jag kommer in på det.Foto: 
Fredrik Paulsson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba hela sommaren, inom landstinget i Blekinge.2. ? Jag ska söka jobb inom barnomsorg. Jag kanske söker till någon skola, se vad livet för med sig. Hålla dörrarna öppna.
Fredrik Paulsson, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba hela sommaren, inom landstinget i Blekinge.2. ? Jag ska söka jobb inom barnomsorg. Jag kanske söker till någon skola, se vad livet för med sig. Hålla dörrarna öppna.Foto: 
Julia Hafsbrandt Fovaeus, naturvetenskapliga programmet på Ehrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska sommarjobba på Sorrentopizzerian i Karlskrona.2. ? Jag planerar att åka till Norge och jobba ihop pengar, för jag ska åka till Indien i vinter och resa runt med kompisar.
Julia Hafsbrandt Fovaeus, naturvetenskapliga programmet på Ehrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska sommarjobba på Sorrentopizzerian i Karlskrona.2. ? Jag planerar att åka till Norge och jobba ihop pengar, för jag ska åka till Indien i vinter och resa runt med kompisar.Foto: 
Nina Madgård, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Sommarjobba på landstingets cafeteria.2. ? Jag ska söka på arbetsförmedlingen, skriva in mig på Karlskrona kommun och söka jobb.
Nina Madgård, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Sommarjobba på landstingets cafeteria.2. ? Jag ska söka på arbetsförmedlingen, skriva in mig på Karlskrona kommun och söka jobb.Foto: 
Mattias Ludvigsson, elprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Jag har inget planerat.2. ? Jag ska flytta till Barcelona med några kompisar.
Mattias Ludvigsson, elprogrammet på Törnströmska gymnasiet:1. ? Jag har inget planerat.2. ? Jag ska flytta till Barcelona med några kompisar.Foto: 
Foto: 
Lisa Friskopp, samhällsprogrammet internationell påaf Chapmangymnasiet:1. ? Jobba på ett äldreboende som vikarie.2. ? Jag är preliminärt intagen till GMU, som är grundläggande militär utbildning. Annars blir det att jobba inom vården.
Lisa Friskopp, samhällsprogrammet internationell påaf Chapmangymnasiet:1. ? Jobba på ett äldreboende som vikarie.2. ? Jag är preliminärt intagen till GMU, som är grundläggande militär utbildning. Annars blir det att jobba inom vården.Foto: 
Richard Burkhardt, samhällsprogrammet internationell på af Chapmangymnasiet:1. ? Förhoppningsvis får jag jobb.2. ? Jag hoppas att jag studerar, till exempel internationella mänskliga rättigheter.
Richard Burkhardt, samhällsprogrammet internationell på af Chapmangymnasiet:1. ? Förhoppningsvis får jag jobb.2. ? Jag hoppas att jag studerar, till exempel internationella mänskliga rättigheter.Foto: 
Sara Harboe, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Åka utomlands i två veckor. Kanske sommarjobba, men det är inte säkert.2. ? Jag ska försöka få jobb så jag kan jobba någonstans. Jag ska inte plugga.
Sara Harboe, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Åka utomlands i två veckor. Kanske sommarjobba, men det är inte säkert.2. ? Jag ska försöka få jobb så jag kan jobba någonstans. Jag ska inte plugga.Foto: 
Malin Jonsson, medieprogrammet på Törnströmskagymnasiet:1. ? Jag ska gå på festivaler, till exempel Emmabodafestivalen.2. ? Jag vet inte. Har inte bestämt mig.
Malin Jonsson, medieprogrammet på Törnströmskagymnasiet:1. ? Jag ska gå på festivaler, till exempel Emmabodafestivalen.2. ? Jag vet inte. Har inte bestämt mig.Foto: 
Emma Hardlund, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska kanske jobba, annars ska jag ligga och sola på stranden.2. ? Jag har sökt in till förskollärare.
Emma Hardlund, barn- och fritidsprogrammet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska kanske jobba, annars ska jag ligga och sola på stranden.2. ? Jag har sökt in till förskollärare.Foto: 
Sofie Sjö, medieprogrammet på Törnströmskagymnasiet:1. ? Jag ska jobba som vaktmästare på en kyrkogård i Småland.2. ? Jag har förlängt mig på skolan och ska tenta av två kurser. Sedan har jag ingen aning.
Sofie Sjö, medieprogrammet på Törnströmskagymnasiet:1. ? Jag ska jobba som vaktmästare på en kyrkogård i Småland.2. ? Jag har förlängt mig på skolan och ska tenta av två kurser. Sedan har jag ingen aning.Foto: 
Alex Norderhus, estetiska programmet musik påTörnströmska gymnasiet:1. ? Jag ska resa runt i Sverige och lite i Köpenhamn.2. ? Jag ska plugga på Gustavus Adolphus College i Minnesota i USA.
Alex Norderhus, estetiska programmet musik påTörnströmska gymnasiet:1. ? Jag ska resa runt i Sverige och lite i Köpenhamn.2. ? Jag ska plugga på Gustavus Adolphus College i Minnesota i USA.Foto: 
Linus Lindström, estetiska programmet musik påTörnströmska gymnasiet:1. ? Jag ska mest ta det lugnt. Sjunga och försöka få så många spelningar som möjligt.2. ? Jag har sökt till Furuboda folkhögskola. Så jag hoppas att jag kommer in. Får se vad som händer.
Linus Lindström, estetiska programmet musik påTörnströmska gymnasiet:1. ? Jag ska mest ta det lugnt. Sjunga och försöka få så många spelningar som möjligt.2. ? Jag har sökt till Furuboda folkhögskola. Så jag hoppas att jag kommer in. Får se vad som händer.Foto: 
Hugo Eckernäs, naturvetenskapliga programmet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba på JC här i Karlskrona.2. ? Så långt har jag inte kommit än. Men Norge har kommit i tankarna. Jag vill flytta bort från Karlskrona och tjäna pengar och skaffa livsegenskaper.
Hugo Eckernäs, naturvetenskapliga programmet påEhrensvärdska gymnasiet:1. ? Jag ska jobba på JC här i Karlskrona.2. ? Så långt har jag inte kommit än. Men Norge har kommit i tankarna. Jag vill flytta bort från Karlskrona och tjäna pengar och skaffa livsegenskaper.Foto: Martin Persson
Besaran Behzad, samhällsprogrammet internationell på af Chapmangymnasiet:1. ? Förmodligen ska jag jobba i Norge.2. ? Plugga. Jag vet inte vad, men tar det bästa jag hamnar på.
Besaran Behzad, samhällsprogrammet internationell på af Chapmangymnasiet:1. ? Förmodligen ska jag jobba i Norge.2. ? Plugga. Jag vet inte vad, men tar det bästa jag hamnar på.Foto: 

Ehrensvärdska gymnasiet

Utspark 10 juni klockan 15.40, stora aulan i A-huset

– Barn- och Fritidsprogrammet

– Hantverksprogrammet frisör

– Naturvetenskapsprogrammet

– Omvårdnadsprogrammet

– Teknikprogrammet

– SMIL (idrottsledarprogrammet)

Fischerströmska gymnasiet

Utspark 11 juni klockan 15.40, stora aulan i A-huset

– Verksstadsprogrammet

– Handelsprogrammet

– Vård- och omsorgsprogrammet

– Carpe diem

Törnströmska gymnasiet

Utspark 11 juni klockan 15.40, stora aulan i A-huset

– Byggprogrammet

– El- och energiprogrammet

– Estetiska programmet

– Medieprogrammet

– Fordonsprogrammet

– Spel, grafik och 3D-animation

– Sjöfartsprogrammet

– Gymnasiesär

Aspero

Utspark 12 juni klockan 15.30, skolans innergård på Landbrogatan

– Samhällsprogrammet

– Samhällsprogrammet ekonomi

Praktiska

Utspark 12 juni klockan 16.00, Grevagårdens barockträdgård

– Byggprogrammet

– Fordonsprogrammet

– Handelsprogrammet

– Hantverksprogrammet

– Naturbruksprogrammet

– Omvårdnadsprogrammet

af Chapmangymnasiet

Utspark 12 juni klockan 15:40, stora aulan i A-huset

– Hantverksprogrammet konditori

– Samhällsprogrammet ekonomi

– Handelsprogrammet

– Samhällsprogrammet kultur och samhäll

– Hotell- och restaurangprogrammet

– Lärlingsprogrammet

– Samhällprogrammet internationell

– Hantverksprogrammet florist

John Bauer gymnasiet

Utspark 12 juni klockan 16.00, Grevagårdens barockträdgård

– Naturvetenskapsprogrammet

– Samhällsvetenskapsprogrammet

NTI-gymnasiet

Utspark 12 juni klockan 16.00, Grevagårdens barockträdgård

– Elprogrammet

Mikael Elias Gymnasium

Utspark 12 juni klockan 16.00, Grevagårdens barockträdgård

– Samhällsprogrammet

– Ekonomiprogrammet

– Naturvetenskapsprogrammet

Martin Persson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons