Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vänninor dömda för hundens attack mot Pelle Thörnberg

KARLSKRONA Ägaren av den kamphund som sent i vintras angrep och svårt bet TV-profilen och den före detta Sydöstranreportern Pelle Thörnberg dömdes i går eftermiddags till dryga böter för bland annat vållande till kroppsskada.
Samtidigt ska hon, solidariskt med sin meddömda väninna, betala lite knappt 25.000 kronor i skadestånd till Thörnberg.
Karlskrona • Publicerad 13 juni 2001

– Jag känner varken glädje eller besvikelse över domen; det gick ju precis som vi förväntat oss, säger Pelle Thörnberg i en kommentar till Sydöstran.

– Jag vet att jag hade kunnat få ett betydligt högre skadestånd, men tjejerna är ju unga och de skickade ju aldrig på mig hunden med uppsåt. 25.000 är tufft nog när man inte har några egna inkomster att tala om.

Annons

Pelle Thörnberg hoppas nu att domen ska få vinna laga kraft, alltså inte överklagas till högre instans, så att den obehagliga händelsen ska kunna ”läggas till handlingarna”.

Åtminstone själsligt vill Pelle Thörnberg glömma och gå vidare.

Ärren i ansiktet och på armarna måste han dock bära med sig i resten av livet.

–Men jag har inte blivit hundhatare eller så efter det här. Bara lite mer försiktig, säger han.

Den 17-åriga flicka som ägde den numera avlivade kamphunden dömdes i går till 80 dagsböter för vållande till kroppsskada och för brott mot lagen om tillsyn av hundar, liksom för brott mot den lokala ordningsstadgan.

Hennes jämnåriga väninna dömdes även hon för vållande till kroppsskada eftersom det var hon som tog av hunden dess munkorg.

Korgtvånget var ett resultat av en tidigare attack mot en människa, och ett ihjälbitande av en annan hund.

Väninnan dömdes till 40 dagsböter.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons