1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Växande snickeriföretag etableras i Karlskrona

KARLSKRONA Ramos Snickeri är ett företag med anor från 1946.
Nu etablerar det sig i Karlskrona med start den 1 mars.– Vi ska ha två anställda, en säljare och en montör till att börja med, säger ägare Per-Anders Arvidsson.
Karlskrona • Publicerad 20 februari 2007

Ramos Kök AB öppnar butik vid Borgmästarkajen i Karlskrona.– Expansionen sker i samband med att vi bygger en ny fabrik i Kalmar. Vi har också vuxit ur våra gamla lokaler som är från 1950-talet.Per-Anders Arvidsson köpte företaget 1999.

Gammal tradition

– I Kalmarfabriken arbetar vi med snickerier, pulverlackering och har också en metallverkstad. Vi tillverkar både hela och delar av kök och badrum. Dessutom för vi en gammal tradition vidare och tillverkar olika typer av förvaringsmöbler: hatthyllor, skohyllor, sittbänkar och kroklister med mera.Byggbranschen har upplevt en kraftig expansion de senaste åren. Men Per-Anders Arvidsson ser inga tecken på att marknaden skulle vara mättad.

Hett med ek

– Folk byter fortfarande både kök och badrum. Det finns mycket kvar att göra.De traditionella modellerna är populärast.– Ek är ett material som fortsätter att vara hett när det gäller köksinredningar.

Lottie Håkansson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.