Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vinst varje dag på tur-macken

KARLSKRONA Vinster att betala ut - varje dag! Senaste veckan har slagit alla rekord för OK/Q8-macken i Jämjö. Det handlar om allt ifrån Trisslotter till hundlopp.
Karlskrona • Publicerad 30 januari 2001
Tiotusen på måndagen. Trettiotusen på tisdagen. Fjortontusen på onsdagen. Och så vidare. Hela veckan har Jan Ohlsson överöst folk med pengar.
Tiotusen på måndagen. Trettiotusen på tisdagen. Fjortontusen på onsdagen. Och så vidare. Hela veckan har Jan Ohlsson överöst folk med pengar.Foto: Mattias Mattisson

OK/Q8-macken i Jämjö är förföljd av tur. Senaste veckan har man kunnat dela ut vinstpengar varje dag. ”Lägsta” vinsten drog en person som fick ut tiotusen på en Trisslott; mest pengar fick en pensionerad man som drog in 68 000 på V5.

– Det här är ju inga jättevinster egentligen, men folk blir lika glada oavsett hur mycket de vinner, konstaterar stationschefen Jan Ohlsson.

Annons

Den senaste turveckan har varit exeptionell för macken. Visserligen brukar det bli någon vinst varje vecka, och 1996 blev det stora vinster femton gånger, men det här slår alla rekord.

– När det till slut kom in en som vunnit idag igen tänkte jag att nu ringer jag, säger Jan Ohlsson.

Spelentusiasmen tycks inte ha några gränser. I lördags var det högtryck. Lönen hade kommit och det låg 39 miljoner kronor i Lottos jackpot. Men Jan Ohlsson menar att den sociala biten är allra viktigast.

– Se på Internet. Bara 0,4 procent av allt spel sker där. Folk kommer hellre till butiken, spelar, köper en kvällstidning och pratar lite.

## Hur är det med spelberoende?

– Sånt ser man, och det är hemskt. Lyckligtvis är det inte så många som drabbas.

Den typiske spelaren är man och pensionär. Vissa spel spelas nästan uteslutande av pensionärer.

– V5 går ju i TV mitt på dagen, så då kan man ju inte titta på om man jobbar.

Men yngre spelar också. Unga människor spelar i hög grad på handboll, och de nyintroducerade Greyhoundloppen. Allra störst är omsättningen på Trisslotter. Och Jan Ohlsson tycker spel är en bra sysselsättning.

– Helt svart, och väldigt förmånligt. Klockrena pengar! skojar Jan Ohlsson.

Daniel Reichberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons