Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tänk om rikedomen i sommar-Blekinge gällde året om

Nyheter • Publicerad 28 juni 2001

Nu har sommarsolen börjat lysa, äntligen. Men medierna ber oss se upp – passa på, det kan bli kortvarigt. Vi arma medborgare måste ju ständigt påminnas om att Katastrofen väntar bakom hörnet.

Nå, i skrivande stund är det omöjligt att veta hurdant väder du, käre läsare, har omkring dig när du läser dessa rader. Kanske öser regnet ner. Men, som min dotter säger: Det blir varmare i vattnet när man badar när det regnar! Det har hur som helst varit skönt att få känna hopp om en bra sommar, efter förra sommarens blåsiga, regniga och kalla väder.

Annons

Och i Blekinge händer det många spännande och glada saker. Läste i tidningen att Ronneby Brunn har stora planer på utveckling, bl a investering i spaanläggning. Utmärkt! Hoppas den blir familjevänlig, för vi är många barnföräldrar i länet som önskar oss mer saker att göra tillsammans med familjen.

Mjällby, det gulsvarta fotbollslaget på den utomordentligt vackra Strandvallen är ytterligare något att glädja sig åt. Ett lysande undantag för oss som saknar ett intressant idrottsutbud här i Blekinge. Heja på, Mjällby!

Tänk vad härligt om ni återigen kunde nå högsta serien, då lär det bli det många resor till Listerlandet.

Intressant är att Karlskrona kommun i år tagit krafttag för att ge stil och profil på Sailet i augusti. Och att Blekinge Museum blivit omnämnda som sjua i landet i Dagens Nyheter. Grattis!

Att Teatersmedjan är tillbaka på Kastellet är vi många som är glada för. Att man kan åka och se tredimensionell film på det välskötta Kreativum är värt att nämna. Och i år måste man helt enkelt åka till Ebbemåla Bruk!

Tänk att man också fortsättningsvis kan åka till Silverforsen och äta våfflor och dricka kaffe! Och att man kan åka till orangeriet på Hoby Kulle och känna en fläkt av storstadskvalitet.

Att Skärfva musikfestdagar kommer i år igen, att Lyckå kammarmusikfestival ännu lever och frodas, att det blir opera ännu en gång.

För att bara nämna några glädjeämnen, det finns ju så mycket i sommar. Tänk om det kunde bli så väl att rikedomen i sommar inte tar slut övriga året utan att det nya Region Blekinge ställer som en av sina uppgifter att utveckla länet upplevelsemässigt också på helårsbasis. För det behövs en del offentliga satsningar för att man ska få ett dynamiskt klimat. Jag tror att Catharina Blom, ny chef för Region Blekinge, kan ge god inspiration för utvecklingsarbetet.

Och väldigt viktigt blir ju vem som blir landshövding – att det blir någon som tycker om kultur. Det spelar faktiskt större roll än vad man tror!

Något som blir väldigt spännande att gå på blir ”Nattvakten” av Reich och Szyber. Det får ni inte missa! Ha en skön och givande semester!

Ulf Fembro
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons