Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

40 år efter tragedin - The Who spelar i Cincinnati

Musik • Publicerad 8 februari 2022
The Whos Roger Daltrey och Pete Townshend. Arkivbild.
The Whos Roger Daltrey och Pete Townshend. Arkivbild.Foto: Robb Cohen/AP/TT

Mer än 40 år efter det att elva människor klämdes ihjäl inför en The Who-konsert ska nu det brittiska rockbandet spela i Cincinnati igen. Bandet har länge stöttat en minnesfond som upprättats vid en förortsskola där flera av offren gick, och hoppas att spelningen den 15 maj ska samla in ännu mer pengar.

– Jag är otroligt upprymd över det faktum att vi kan lämna efter oss något och bidra till Cincinnati, säger sångaren Roger Daltrey till den lokala nyhetskanalen WCPO-TV.

Det var 1979 som de elva konsertbesökarna klämdes ihjäl när de rusade in till en inomhuskonsert med bandet för att få så bra platser som möjligt. Endast ett par av de 16 dörrarna öppnades när publiken skulle släppas in, och många trampades ned när publikmassan försökte klämma sig igenom de öppna portarna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons