Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Åklagare utreder anklagelser mot Rammstein

Musik • Publicerad 14 juni 2023
Tyskland inleder utredning av Rammsteins frontman efter anklagelser om sexuella övergrepp. Arkivbild.
Tyskland inleder utredning av Rammsteins frontman efter anklagelser om sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Åklagare i Berlin har inlett en utredning mot Till Lindemann, frontman i det tyska metalbandet Rammstein, efter flera anklagelser om sexuella övergrepp.

En talesperson för Berlins åklagarkammare säger att förundersökningen öppnats på åklagarens initiativ efter att flera anmälningar om både sexualbrott och spridning av narkotika lämnats in.

Annons

Flera kvinnor har trätt fram under de senaste veckorna med berättelser om hur de blivit drogade och "rekryterade" för att ha sex med Lindemann, 60, på Rammsteins efterfester.

Lindemann nekar och hans advokater kallar anklagelserna "utan undantag osanna".

"Ingen ytterligare information kommer att lämnas i ärendet för att inte äventyra den pågående utredningen", säger talespersonen för åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons