Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amber Heard vittnar i rättegången: "Smärtsamt"

Amber Heard vittnade på onsdagen och torsdagen i den omtalade rättegången där hon är stämd för förtal av sin före detta make Johnny Depp.
Nöje • Publicerad 5 maj 2022
Amber Heard vittnar i förtalsrättegången initierad av exmaken Johnny Depp.
Amber Heard vittnar i förtalsrättegången initierad av exmaken Johnny Depp.Foto: Elizabeth Frantz/AP/TT

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för en krönika som hon skrev i Washington Post 2018. Där beskriver hon sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation", skriver AFP.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som hon påstår att Johnny Depp utsatt henne för.

Annons

Heard nämnde inte Depps namn i krönikan som publicerades i tidningen Washington Post. Men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Depp och Heard träffades 2009 på en filminspelning och gifte sig 2015. Två år senare skilde de sig. Heard säger att problemen i relationen började 2012. Hon menar att Depp drack och tog droger och att han var våldsam och svartsjuk.

– Det mest smärtsamma och svåraste jag någonsin behövt genomgå. Det är hemskt att sitta här vecka efter vecka och genomlida allt igen, säger Heard i rättssalen.

Dawn Hughes, en psykolog som hyrts in av Amber Heards försvarsadvokater, vittnade under tisdagen om att hon lider av post-traumatisk stress (PTSD) som en direkt följd av våld i en nära relation. Hughes vittnesmål motsäger vad en annan läkare, inhyrd av Depps team, kommit fram till: att Heard inte lider av PTSD.

Enligt AP sade Hughes att hon inte uttryckte rena fakta, men att Amber Heards berättelse går i linje med hur offer för våld i nära relationer oftast upplever situationen.

Rättad: I en tidigare version angavs fel beskrivning av rättegången. Rätt är att Heard är stämd av Depp.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons