Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"And then we danced"-skådespelare gripen

Film • Publicerad 11 mars 2022
Bachi Valishvili, till höger, tillsammans med Levan Gelbakhiani och Levan Akin under tillkännagivandet av Sveriges Oscarsbidrag "And then we danced".
Bachi Valishvili, till höger, tillsammans med Levan Gelbakhiani och Levan Akin under tillkännagivandet av Sveriges Oscarsbidrag "And then we danced".Foto: Andreas Hillergren/TT

Den georgiske skådespelaren Bachi Valishvili, som medverkade i Levan Akins prisade film ”And then we danced”, har gripits i Tbilisi efter protester mot kriget i Ukraina, skriver DN.

Enligt skådespelarens Instagramkonto greps han av polis efter en demonstration den 7 mars.

Annons

Mathilde Dedye, producent för ”And then we danced”, bekräftar gripandet och säger till DN att hon har varit i kontakt med Valishvili.

"Han fick sitta inlåst i två dagar innan de släppte honom efter ett förhör. I dag väntar rättegång," berättade hon.

Enligt ett uppdaterat inlägg på Bachi Valishvilis Instagramkonto under fredagen har han dömts till 3 000 georgiska lira i böter, motsvarande ungefär 9 000 svenska kronor.

"And then we danced" belönades med fyra guldbaggar och var även Sveriges Oscarsbidrag 2019.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons