Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Äventyraren får lämna "Let's dance"

Den första dansaren i rullstol får lämna "Let's dance". Trots att Aron Anderson och partnern Jasmine Takács gjorde sitt bästa framträdande hittills enligt juryn.
Tv • Publicerad 8 maj 2022
Aron Anderson har dansat färdigt. Pressbild.
Aron Anderson har dansat färdigt. Pressbild.Foto: TV4
Aron Anderson fick lämna "Let's dance". Arkivbild.
Aron Anderson fick lämna "Let's dance". Arkivbild.Foto: Magnus Ragnvid /TV4

Nerverna var på helspänn när de fyra kvarvarande deltagarna i TV4:s "Let's dance" skulle framföra sitt andra nummer utan att på förhand få veta musiken.

– Nu befinner vi oss i danssportens värld på riktigt. Det är det här vi i juryn har ägnat våra karriärer åt. Nu får de dansa på vårt sätt, sade Tony Irving.

Dansade med "Gustav"

Annons

Marie Mandelmann var först ut under kvällen och för första gången fick hon också dansa med sin man Gustav, dock i Jonathan Näslunds gestalt. Danspartnern hade klätt sig i basker och mössa, precis som Gustav Mandelmann. Av juryn fick hon lovord för sin jive.

– I kväll visade du att du verkligen njöt av det här. Det syntes i ditt ansikte, sade Dermot Clemenger.

Efter genomfört nummer fick paren reda på vilken låt de skulle framföra sin nästa inrepeterade dans till. Eric Saade fick Queens "Don't stop me now" till jive, något som resulterade i en fartfylld uppvisning. Men dansen föll inte Tony Irving helt på läppen.

– I stället för "föra och följa" blev det mer "slit och släng", sade han.

Men kollegan Dermot Clemenger höll inte med.

– Nu tror jag att det är dags för Tony att gå tillbaka till optikern och pröva synen. Det känns som du inte gjort nåt annat än dansa jive till "Don't stop me now", sade han.

Bäst hittills

Aron Anderson och Jasmine Takács lovordades för sin paso doble, som slutade med att Aron Anderson ryckte loss ett hjul från rullstolen. Juryn tyckte att dansen var parets bästa under hela säsongen.

– Jag har varit kritisk mot att du tappade karaktären i danserna och att de började likna varandra lite. Men ack, vad jag hade fel. Det spelar ingen roll om du kryper eller går eller sitter i rullstol. Ingen hade kunnat göra en bättre dans än det där, sade Ann Wilson.

Till slut fick dock paret duellera mot Filip Dikmen och Linn Hegdal och tittarna röstade ut "Let's dance" första rullstolsdansare.

– Jag vill säga ett stort tack till alla som har stöttat oss under säsongen, säger Aron Anderson.

Annons

Fakta: De är kvar i "Let's dance"

Eric Saade, artist

Marie Mandelmann, tv-personlighet

Filip Dikmen, komiker

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons