Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Banksy-verk andelssäljs till allmänheten

Konst • Publicerad 17 augusti 2023
Konstnären Banksy är känd för sin speciella stil. Arkivbild.
Konstnären Banksy är känd för sin speciella stil. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den anonyme konstnären Banksys verk ”Valentine's Day Mascara” dök upp på en husvägg i den brittiska staden Margate inför årets alla hjärtans dag.

Nu säljs andelar av verket till allmänheten via ett konstföretag, skriver BBC.

Annons

Bristolkonstnärens verk har värderats till 6 miljoner pund, närmare 84 miljoner kronor, men totalt kommer 27 000 aktier av väggmålningen att erbjudas för 120 pund per styck, motsvarande 3,24 miljoner pund.

Verket har monterats ned flera gånger sedan det skapades och kan nu ses i nöjesparken Dreamland Margate. Genom att sälja aktier i konstverket hoppas man att det ska kunna bli kvar där permanent.

Verket består dels av en muralmålning föreställande en kvinna i 50-talskläder, uppsvullet ansikte och en skadad tand, samt ett par målade mansben som ser ut att sticka fram ur en verklig frys. Verket har tolkats som en kommentar kring våld i hemmet och kvinnomisshandel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons