Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Barbiefilmen "överraskande djup"

Film • Publicerad 19 juli 2023
Kate McKinnon spelar "Weird Barbie" som blivit misshandlad av de barn som lekt med henne. Pressbild.Foto: Warner Bros/AP

Är Barbiedockorna förminskande eller tvärtom stärkande? Frågan ställs av The Guardians kritiker som efter att ha sett filmen "Barbie" menar att regissören Greta Gerwig och hennes medmanusförfattare Noah Baumback lutar åt det senare. Guardian ger filmen tre av fem möjliga i betyg och frågar sig om Gerwigs feminism är förklaringen till att hon ger de bästa replikerna till Ryan Gosling som spelar den könlöse Ken?

När recensionerna av Greta Gerwigs "Barbie" börjar trilla in tycks kritikerna vara om inte total sålda så åtminstone väldigt positiva.

Annons

Deadline beskriver filmen som överraskande djup, "mer filosofisk och existentiell än vad man initialt skulle kunna förvänta sig" av en film som bygger på en modedocka i plast som blev kulturell ikon på 1950-talet.

Väldigt rolig, sammanfattar Time Out som framhåller att Gerwig lyckas med konststycket att samtidigt både hylla och göra satir av varumärket Barbie, dess feminism och flickighet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons