Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bette Midler anklagas för transfobi

Nöje • Publicerad 5 juli 2022
Bette Midler kritiseras. Arkivbild.
Bette Midler kritiseras. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Bette Midler möts av kritik på sociala medier efter att ha uttryckt sig om transfrågor, rapporterar Huffington Post. Skådespelaren, som länge ansetts vara ett slags gay-ikon, skriver följande på Twitter:

"De kallar oss inte 'kvinnor' längre; de kallar oss 'födande människor' eller "menstruerande' och till och med 'människor med vagina'! Låt dem inte radera dig!"

Annons

Midler syftar på hur debatten ser ut kring att inkludera transkvinnor genom att ändra språkbruket och beskrivningen av kvinnan. Ett exempel på detta är att inte anta att alla kvinnor har vaginor.

Kritiken mot Midler kommer bland annat från Colin Munro Seymour, som är en av deltagarna i "Rupauls dragrace UK". På Twitter skriver han: "Kampen för kvinnors rättigheter inkluderar transpersoner. Transrättigheter tar inte bort kvinnors rättigheter. Vi för den här kampen tillsammans och en trans-exkluderande retorik hjälper ingenting."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons