Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Biografkedja i USA i ekonomisk knipa

Film • Publicerad 4 juni 2020
Biografkedjan AMC varnar för att man befinner sig i ekonomiska svårigheter under coronapandemin. Arkivbild.
Biografkedjan AMC varnar för att man befinner sig i ekonomiska svårigheter under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Biografkedjan AMC i USA säger att man kan ha förlorat uppemot 2,4 miljarder dollar, motsvarande ungefär 22 miljarder kronor, i intäkter under den första delen av coronapandemin. Företaget redovisade under onsdagen sina siffror för första kvartalet 2020 och meddelade att det finns farhågor om att "kunna fortsätta som en aktiv koncern inom en rimlig framtid".

Just den formuleringen har nu fått ekonomiexperter och analytiker att spekulera i huruvida företaget kan vara på väg mot konkurs.

Annons

– Det är inte ett överraskande besked. De har sagt att de har nog med likvida medel för att klara sig "fram till november". Om de inte fått öppna innan dess kommer de bli tvungna att omstrukturera företaget helt, säger analytikern Michael Pachter till Hollywood Reporter.

Biografkedjan AMC äger även svenska Filmstaden, som hållit sina biografer stängda sedan den 18 mars. TT har varit i kontakt med Filmstaden som inte vill ge några kommentarer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons