Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bono ger ut sina memoarer

”Surrender – 40 låtar, en berättelse” är namnet på Bonos memoarer som kommer i höst. För första gången tar en av musikvärldens mest ikoniska och omskrivna artister själv upp pennan och berättar om sitt händelserika liv.
Litteratur • Publicerad 10 maj 2022
Den 1 november ligger Bonos memoarer på bokhandelsdiskarna. Arkivbild.
Den 1 november ligger Bonos memoarer på bokhandelsdiskarna. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP
Bokförlaget Polaris ger ut Bonos memoarer i höst. Pressbild.
Bokförlaget Polaris ger ut Bonos memoarer i höst. Pressbild.Foto: Polaris

Bono, eller Paul Hewson som han egentligen heter, tar på 600 sidor läsarna med till sin uppväxt i Dublin, den plötsliga förlusten av mamman när han var 14 år och U2:s osannolika resa till att bli ett av världens mest inflytelserika rockband.

Dessutom skildrar han sina mer än 20 år av aktivism tillägnad bland annat kampen mot aids och extrem fattigdom.

Annons

Undertiteln "40 låtar, en berättelse" syftar på bokens 40 kapitel, vart och ett döpt efter en U2-låt. Bono har också skapat 40 originalteckningar för "Surrender" samt en animerad video som släpps i dag på U2:s digitala plattformar.

”När jag började skriva den här boken hoppades jag kunna teckna i detalj vad jag tidigare bara skissat i sånger. Människorna, platserna och möjligheterna i mitt liv," skriver Bono i ett pressmeddelande.

I Sverige ges ”Surrender – 40 låtar, en berättelse” ut på Polaris förlag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons