Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Brittiska biografer visar drottningbegravning

Kungligt • Publicerad 14 september 2022
Flera brittiska biografer sänder direkt från drottning Elizabeths begravning nästa måndag.
Flera brittiska biografer sänder direkt från drottning Elizabeths begravning nästa måndag.Foto: Marco Bertorello/AP/TT

De flesta brittiska biografer håller stängt under nästa måndag, då drottning Elizabeth II begravs. Men en del biografer har beslutat att direktsända begravningen, skriver The Independent.

"Det här är ett gratisevenemang, men det är viktigt att förboka sin plats. Inga andra visningar kommer att äga rum medan begravningen visas", skriver biografkedjan Arc i ett pressmeddelande.

Annons

Även biografkedjan Vue sänder begravningen, men det går inte att köpa popcorn eller läsk under visningarna – istället delar man ut gratis vatten.

Storbritannien inledde en nationell sorgeperiod i söndags, som pågår till och med begravningsdagen. En del museer, gallerier och andra kulturinstitutioner håller stängt, men det finns inget obligatoriskt påbud som måste följas, enligt den brittiska regeringen.

Phil Clapp, chef för UK Cinema Association, säger att ungefär 150 biografer runtom i landet planerar att visa begravningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons