Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bugg tvingar Mazdaägare till radiolyssnande

Radio • Publicerad 11 februari 2022
Är du ägare till en Mazda från 2016 och bor i Puget Sound region är det bra om du gillar radiokanalen KUOW. Arkivbild.
Är du ägare till en Mazda från 2016 och bor i Puget Sound region är det bra om du gillar radiokanalen KUOW. Arkivbild.Foto: AP/TT

Om du bara kunde lyssna på en radiostation – vilken skulle du då välja?

För ett stort antal ägare till Mazdamodeller från 2016 i Puget Sound regionen i den amerikanska delstaten Washington är svaret givet – i alla fall inom den närmast överskådliga framtiden: De lyckas nämligen bara få in public service-kanalen KUOW på bilens ljudsystem, skriver BBC.

Annons

Som om det inte vore nog med att inte kunna byta till en av de hundratals andra radiokanaler som finns i området lyckas Mazdaägarna inte heller använda sig av vare sig GPS eller Bluetooth.

Enligt Mazda beror felet på en bugg i den mjukvara som används i bilens ljudsystem, vilket kräver ett byte av en av systemets komponenter.

Från radiokanalens sida tar man dock situationen med ro.

"Vi vet att många av er alltid har er alltid har er radio inställd på KUOW – men nu tycks en del bilförare inte ha något val", meddelade KUOW lyssnarna under en sändning.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons