Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Call of duty" blir kvar på Playstation

Techjättarna Microsoft och Sony har ingått en överenskommelse om att det populära tv-spelet "Call of duty" ska fortsätta att släppas både på Xbox och Sony Playstation.
Spel • Publicerad 16 juli 2023
Enligt ett "bindande avtal" ska spelet "Call of duty" släppas på både Xbox och Sony Playstation även i fortsättningen. Arkivbild.
Enligt ett "bindande avtal" ska spelet "Call of duty" släppas på både Xbox och Sony Playstation även i fortsättningen. Arkivbild.Foto: Peter Morgan/AP

"Vi är glada att kunna meddela att Microsoft och Sony Playstation har undertecknat ett bindande avtal om att behålla "Call of duty" på Playstation efter förvärvet av Activision Blizzard", twittrade Microsofts spelchef Phil Spencer på söndagen.

Microsoft, som äger spelkonsolen Xbox, meddelade i januari 2022 att man skulle förvärva spelstudion Activision Blizzard för 69 miljarder dollar, motsvarande drygt 700 miljarder svenska kronor. Det befarades då att Xbox skulle ges ensamrätt till populära titlar som "Call of duty", "World of warcraft" och "Candy crush".

Annons

Den amerikanska handelsmyndigheten FTC har motsatt sig affären, som man menar snedvrider konkurrensen i spelbranschen och ger Microsoft en för dominant ställning på marknaden. Även EU och brittiska konkurrensmyndigheter ville till en början stoppa affären.

EU-kommissionen har nu givit klartecken till affären och Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet CMA har sagt sig vara villig att titta på justeringar i affärsupplägget.

"Från dag ett av det här förvärvet har vi varit fast beslutna att ta itu med problemen hos tillsynsmyndigheter, plattforms- och spelutvecklare och konsumenter", skriver Microsofts vd Brad Smith på Twitter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons