Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Cattrall inte tillfrågad om nya SATC-serien

För första gången sedan fortsättningen på "Sex and the city" hade premiär berättar Kim Cattrall varför hon inte är med.
Tv • Publicerad 4 maj 2022
Kim Cattrall spelade Samantha i "Sex and the city". Arkivbild.
Kim Cattrall spelade Samantha i "Sex and the city". Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Kim Cattrall spelade Samantha Jones i originalserien och i de två uppföljande filmerna av "Sex and the city". Men inför den tredje filmen talades det om ovänskap med huvudrollsinnehavaren Sarah Jessica Parker.

– Jag var tydlig när det talades om en tredje film att jag inte var intresserad. Så jag fick veta att det skulle bli en ny serie på samma sätt som alla andra – via sociala medier, säger hon i en interjvu med Variety.

Annons

I "And just like that", som hade premiär på HBO Max i december, förklaras hennes rollfigurs frånvaro med att Samantha har flyttat till London.

Kim Cattrall berättar i intervjun att hon inte kände att manuset till den tredje filmen, som nu ligger till grund för "And just like that", höll måttet. Bland annat skulle Samantha ha fått så kallade "dickpics" från Mirandas i serien 14-årige son Brady.

Hon antyder också att hon egentligen inte var förtjust i tanken på att fortsätta efter att serien slutade sändas 2004.

– Kan du föreställa dig att återgå till ett jobb du hade för 25 år sedan? Allt måste utvecklas, annars dör det. Jag kände att när serien avslutades så var det smart. Sedan kom en film. Och en till, säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons