Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Chappelle "vägrar" låta attacken förstöra

Nöje • Publicerad 5 maj 2022
Dave Chappelle blev attackerad under en show. Arkivbild.
Dave Chappelle blev attackerad under en show. Arkivbild.Foto: Steve Marcus

Den amerikanske ståuppkomikern Dave Chappelle attackerades under ett framträdande på festivalen "Netflix is a joke" i Los Angeles under tisdagen – och i ett första uttalande säger representanter för komikern nu att han "vägrar" låta händelsen överskugga den magiska kvällen, skriver Deadline.

"Hur olycklig och oroande händelsen än var, fortsatte Chappelle med showen", säger talespersonen som också hävdar att komikern lockade mer än 70 000 fans till uppträdandet. Efter incidenten fick han sällskap av Chris Rock på scenen, som skämtade "Var det där Will Smith?", med anspelning på Oscarsgalan, då Smith slog till Chris Rock efter ett skämt.

Annons

Även Netflix kommenterar nu händelsen: "Vi bryr oss djupt om kreatörernas säkerhet och försvarar starkt rätten för ståuppkomiker att uppträda utan rädsla för våld."

Mannen hade en replika av en pistol, med en kniv på, enligt polisen och ska anklagas för grov misshandel med ett dödligt vapen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons