Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

CNN-chef säger upp sig efter affär med kollega

Nöje • Publicerad 2 februari 2022
Jeff Zucker har varit chef för CNN sedan 2013. Arkivbild.
Jeff Zucker har varit chef för CNN sedan 2013. Arkivbild.Foto: Jason Mendez/AP/TT

CNN:s högsta chef Jeff Zucker meddelade under onsdagen att han säger upp sig. Anledningen är att han inlett ett förhållande med en kollega, även hon hög chef inom företaget.

Förhållandet inleddes under pandemin och de båda var singlar när de träffades. Dock höll de relationen hemlig och när Jeff Zucker förhördes med anledning av skandalen kring nyhetsuppläsaren Chris Cuomo så vägrade han uppge hur länge han och kollegan hade haft ett romantiskt förhållande.

Annons

"Jag erkände att relationen hade utvecklats under de senaste åren. Jag ombads att uppge när den inleddes, men det gjorde jag inte. Jag gjorde fel", säger Zucker i ett uttalande.

Jeff Zucker har ofta hånats av USA:s förre president Donald Trump, som inte var sen att fira hans avgång med ett pressmeddelande. De två var tidigare vänner, då det var Zucker som anställde Trump när han som chef på NBC ansvarade för tv-serien "The apprentice".

Jeff Zucker var chef för CNN Worldwide under nio år.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons