Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

David Ritschard kollapsade under Allsången

Tisdagens säsongsavslutning av "Allsång på Skansen" bjöd på dramatik när artisten David Ritschard kollapsade på scen och fick bäras ut på bår.
Programledaren Pernilla Wahlgren avslutade kvällen med en sång om att hon fortsätter som allsångsledare.
– Det har varit en otrolig sommar, säger hon.
Nöje • Publicerad 15 augusti 2023
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning av "Allsång på Skansen".
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning av "Allsång på Skansen".Foto: Jessica Gow/TT
Programledaren Pernilla Wahlgren meddelade att hon fortsätter även nästa sommar.
Programledaren Pernilla Wahlgren meddelade att hon fortsätter även nästa sommar.Foto: Jessica Gow/TT

Artisten David Ritschard var en av gästerna i sommarens sista "Allsång på Skansen". Efter att ha framfört sin egna låt "Duplantis blues" skulle Ritschard dra i gång en egen allsång.

Men strax därefter föll Ritschard ihop och fick hjälpas av scenen.

Annons

Programledaren Pernilla Wahlgren frågade rakt ut om numret skulle avbrytas, men fortsatte sedan sången samtidigt som tv-kamerorna filmade ut över publiken.

Lugnande besked

Efter händelsen följde Samir & Viktor innan Wahlgren kom upp med ett lugnande besked.

– Jag kan tala om att David mår bra där bakom (scenen), han är uppe på benen och omhändertagen av vårt team. Nu kan vi vara lugna, alla här och alla där hemma, säger Wahlgren.

Samir Badran erkände att det inte var lätt att uppträda efter händelsen.

– Det var lite läskigt när man skulle upp efter honom, säger han.

Efter programmet säger Wahlgren till TT att en sten föll från hennes hjärta när hon såg att Ritschard var vaken och satt upp bakom scenen efter dramat.

– Jag blev fruktansvärt orolig, jätterädd. Jag förstod att han hade svimmat och det var väldigt obehagligt. Men jag såg också att han andades, vilket var skönt, säger Wahlgren.

Frågan som annars har hängt i luften den sista Allsångskvällen har varit om Wahlgren kommer att fortsätta som allsångsledare. Svaret kom de sista minuterna när programledaren i ett eget framförande sjöng ut "Jag blir kvar".

Wahlgren säger att formatet passar henne perfekt.

– Det har varit en otrolig sommar, mestadels fint väder och fantastisk publik. Det har inte varit så mycket folk sedan 2006, och responsen har varit så fin från både press, tittare och publik, säger hon till TT.

Ingrosso överraskade

Annons

Det blev annars en dyblöt avslutning av säsongen. I åskskurar och ett öronbedövande skrik inledde Viktor Leksell med en allsång följt av sin egna låt "Fånga mig när jag faller".

Ingen Allsångsavslutning utan – planerade – överraskningar. När Wahlgren tog ton till Benjamin Ingrossos "Allt det vackra" dröjde det inte länge innan sonen själv dök upp bakom scen och hakade på i en duett.

Därefter följde norska Dagny följt av Helen Sjöholm tillsammans med en stor ensemble från Änglagård, som gått från film till att nu bli musikal på Oscarsteatern.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons