Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De åker ur "Masked singer"

Konkurrensen hårdnar i "Masked singer och i kvällens semifinal i "Masked Singer" åkte inte bara en, utan två tävlande ut.
Bakom Mjukglassen och Sjöjungfruns masker fanns programledaren Arantxa Álvarez och artisten Yohio.
Tv • Publicerad 13 maj 2022
Mjukglassen var en av de två deltagare som åkte ut i kvällens semifinal av "Masked singer".
Mjukglassen var en av de två deltagare som åkte ut i kvällens semifinal av "Masked singer".Foto: Pernilla Thelaus.

Det har blivit dags för semifinal i "Masked singer", och under kvällen ställdes tävlingens återstående fem tävlande Mjukglassen, Sagoträdet, Söjungfrun, Spelmannen och Trollkarlen mot varandra.

Kändispanelen, bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren, gjorde allt för att försöka lista ut vilka som kunde gömma sig bakom maskerna – och först ut var Mjukglassen, som räddades kvar av panelen i förra veckans avsnitt.

Annons

Ett antal hästrelaterade ledtrådar gjorde att Felix Herngren gissade på toppryttaren Malin Baryard, medan Måns Zelmerlöv och Pernilla satsade på programledaren Arantxa Álvarez.

Framförde "Heroes"

Näst på tur stod Sagoträdet, som till panelens glädje framförde Måns Zelmerlövs gamla Eurovisionvinnare "Heroes".

Sagoträdet avslutade framträdandet genom att skicka fram ett mindre träd, som överlämnade en röd ballong till panelmedlemmen – i en anspelning på Zelmerlövs ESC-framträdande 2015.

– Äntligen lite bra musik, kommenterade Måns Zelmerlöv, som gissade att det var komikern Per Andersson som dolde sig under grenarna.

Pernilla Wahlgren gissade på Per Lernström, medan Nour El-Refai trodde på Mauro Scocco.

Näst i tur stod Trollkarlen– vars framträdande golvade Nour El-Refai.

– Vilken röst du har. Den är så otrolig. Så mäktig och speciell och jättefin, sade hon.

Efter Spelmannens version av Bruno Mars "Treasure" funderade Pernilla Wahlgren på om det kunde vara Amadeus Sögaard som dolde sig bakom masken – men landade därefter i att gissa på Newkid.

Sist ut i semifinalen var Sjöjungfrun, en deltagare som tidigare ställt till det för panelen som inte kunnat bestämma sig för om dräkten dolt en man eller en kvinna, som rev av Nanne Grönwalls "Avundsjuk".

Två tävlande åkte ut

Att konkurrensen om finalplatserna i tävlingen hårdnat var tydligt, då inte mindre än två deltagare åkte ut under kvällen. Först ut var Mjukglassen – som visade sig dölja programledaren Arantxa Álvarez.

Annons

Även Sjöjungfrun fick lämna tävlingen efter att ha ställts mot Spelmannen i kampen om den sista finalplatsen – och där dragit det kortaste strået.

Under dräkten fanns Yohio – till panelens stora överraskning.

– Jag gillar den här typen av utmaningar – jag gillar att vara lite hemlig, sade den svenske artisten efter att ha tagit av sig masken.

Kvällens resultat innebär att det blir Sagoträdet, Spelmannen och Trollkarlen som tävlar i nästa veckas final av "Masked singer".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons