Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De är de mest spelade kvinnliga låtskrivarna

Musik • Publicerad 8 mars 2022
Artisten och låtskrivaren Tove Lo är en av de mest spelade kvinnliga låtskrivarna under förra året. Arkivbild.
Artisten och låtskrivaren Tove Lo är en av de mest spelade kvinnliga låtskrivarna under förra året. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Robyn, Zara Larsson, Tove "Tove Lo" Nilsson, Jonnali "Noonie Bao" Parmenius och Lykke "Lykke Li" Zachrisson är de svenska kvinnliga låtskrivare som spelades mest på Spotify, på konserter, i butiker och i radio och tv, både i Sverige och utomlands, under förra året.

Det uppger Stim i ett pressmeddelande.

"Det är otroligt roligt att följa svenska kvinnliga låtskrivares framfart på internationella hitlistor, år efter år. Det är en lång väg kvar till jämställdhet inom musikbranschen, men vi ska samtidigt vara stolta över våra stora framgångar. Sverige har verkligen etablerat sig som en av världens främsta nationer vad det gäller kvinnligt musikskapande", säger Lina Heyman på Stim.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons