Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

De tolkar kända låtar inför Grammisgalan

Musik • Publicerad 6 maj 2022
Clara Klingenström släpper en tolkning av "Du kan du få mig så lätt" av Håkan Hellström. Arkivbild.
Clara Klingenström släpper en tolkning av "Du kan du få mig så lätt" av Håkan Hellström. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Snart är det dags för årets upplaga av Grammisgalan, och inför evenemanget släpper tre av de nominerade artisterna i kategorin årets nykomling egna tolkningar av låtar från tidigare nominerade i samma kategori på Spotify, enligt ett pressmeddelande.

Alba August tolkar "Wonderchild" av Christian Walz, som var nominerad till årets nykomling 2000, medan Felicia Takman tolkar "Musik non stop" av Kent, som var nominerade i samma kategori 1996.

Annons

Clara Klingenström har å sin sida valt att tolka "Nu kan du få mig så lätt" av Håkan Hellström, som nominerades till årets nykomling 2001.

"Håkans första album är verkligen ett album jag har lyssnat mycket på. Den här låten får jag mycket igenkänningen i och den är typ nostalgisk också på något sätt. Så jag kände verkligen för att ta den och göra den till min egen", skriver hon i pressmeddelandet.

Årets Grammisgala går av stapeln den 19 maj på Annexet i Stockholm.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons