Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Depeche Mode ställer in på grund av oväder

Musik • Publicerad 7 augusti 2023
Dave Gahan och resten av medlemmarna i brittiska syntpopbandet Depeche Mode uppträdde på Friends Arena under sin "Memento mori world tour" i maj. Nu ställs Helsingforskonserten in.
Dave Gahan och resten av medlemmarna i brittiska syntpopbandet Depeche Mode uppträdde på Friends Arena under sin "Memento mori world tour" i maj. Nu ställs Helsingforskonserten in.Foto: Fredrik Persson/TT

Det brittiska syntpopbandet Depeche Mode har avbokat sin Helsingforskonsert på tisdag. Orsaken är de ovädersförhållanden som väntas.

I ett pressmeddelande skriver Live nation att efter en noggrann bedömning och diskussioner med både finska Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) och räddningsmyndigheter fastställt att väderförhållandena ”utgör en betydande risk som kan äventyra säkerheten för våra anställda, allmänheten och vår produktion”.

Annons

Både arrangören och bandet, Depeche Mode, beklagar omständigheterna.

Helsingfors var det näst sista stoppet på Depeche Modes världsturné ”Memento mori” som startade i Sacramento, i Kalifornien, i mars. Den sista konserten ges i Oslo på fredag den 11 augusti.

Inget ersättningsdatum kommer att ordnas och i stället uppmanas kunder att returnera de köpta biljetterna till inköpsstället.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons