Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Doctor Strange 2" största premiären hittills i år

Den nya "Doctor Strange"-filmen "Doctor Strange in the multiverse of madness" ser ut att bli den mest framgångsrika filmen på biograferna hittills i år.
Film • Publicerad 8 maj 2022
Benedict Cumberbatch spelar Doctor Strange. Pressbild.
Benedict Cumberbatch spelar Doctor Strange. Pressbild.Foto: Marvel Studios/AP/TT

Marvel-filmen har dragit in 185 miljoner dollar, motsvarande ungefär 1,8 miljarder kronor, under sin premiärhelg på nordamerikanska biografer.

Det är dubbelt så mycket som den första "Doctor Strange"-filmen från 2016 och 50 miljoner dollar mer än "The Batman", som hade premiär i mars i år och då gick upp i topp över årets mest framgångsrika filmer.

Annons

Till viss del beror kanske framgångarna på "Spider-Man: No way home", som har blivit den tredje mest inkomstbringande filmen genom tiderna sedan premiären i december i fjol.

Benedict Cumberbatchs rollfigur "Doctor Strange" dök nämligen upp i "Spider-Man" och "Doctor Strange in the multiverse of madness" tar sin början några månader efter händelserna i "No way home".

Filmen har dessutom haft premiär på fler biografer – och i fler salonger – än vanligt. På en av AMC:s biografer på Manhattan i New York ska man ha visat filmen 70 gånger under en enda dag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons