Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Eastwood vinner rättstvist mot marknadsförare

Film • Publicerad 3 juli 2022
Clint Eastwood brukar inte samarbeta med företag i samband med marknadsföring av produkter. Arkivbild.
Clint Eastwood brukar inte samarbeta med företag i samband med marknadsföring av produkter. Arkivbild.Foto: Eric Risberg/AP/TT

En domstol i USA har dömt ett företag att betala två miljoner dollar i skadestånd till skådespelaren Clint Eastwood, sedan företaget drivit trafik till en hemsida där Eastwoods namn använts i samband med försäljning av cannabisprodukter, skriver Vanity Fair.

På sajten fanns bland annat falska nyhetsartiklar där det framstod som att den 92-årige skådespelaren rekommenderade produkterna.

Annons

I fjol vann Eastwood en liknande rättstvist mot ett litauiskt företag. Även i det fallet hade skådespelarens namn använts i samband med marknadsföring av cannabisprodukter. Det företaget fick betala 6,1 miljoner dollar i skadestånd.

Just nu driver Clint Eastwood rättsprocesser mot flera tillverkare av cannabisprodukter eftersom de använt hans namn utan tillstånd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons