Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Eminem slår rekord i guld- och platinumsinglar

Musik • Publicerad 13 mars 2022
Eminem har slagit rekord i flest antal certifieringar för guld- och platinumsinglar i branschorganisationen RIAA:s historia. Arkivbild.
Eminem har slagit rekord i flest antal certifieringar för guld- och platinumsinglar i branschorganisationen RIAA:s historia. Arkivbild.Foto: Jason DeCrow/AP/TT

Rapparen Eminem har slagit rekord i flest antal certifieringar för guld- och platinumsinglar i branschorganisationen RIAA:s historia, skriver NME.

RIAA (Recording Industry Association of America) granskar skivbolagens försäljning och delar ut certifikat baserade på antalet sålda album och singlar av en viss artist.

Annons

Eminem, eller Marshall Bruce Mathers III, som han egentligen heter, har nu 166 miljoner certifikat för singlar och 61,5 miljoner certifieringar för album och det flyttar honom högst upp på listan – förbi rapparen Drake som hade det tidigare rekordet med 163,5 miljoner certifieringar och Rihanna, som har 151,5 miljoner certifieringar.

Eminem är numera också en av totalt sju artister som har tre eller flera diamant-certifierade album. De övriga sex i den exklusiva skaran är Garth Brooks, Led Zeppelin, The Beatles, Shania Twain, Whitney Houston och The Eagles.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons