Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ewan McGregor i svensk regissörs debutfilm

Nöje • Publicerad 1 augusti 2023
Skådespelaren Ewan McGregor medverkar i den svenske regissören Niclas Larssons film "Mother, couch". Arkivbild.
Skådespelaren Ewan McGregor medverkar i den svenske regissören Niclas Larssons film "Mother, couch". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

Den svenske regissören Niclas Larsson är aktuell med sin första långfilm, "Mother, couch" – som får premiär på Toronto filmfestival i höst. Filmen är baserad på Jerker Virdborgs bok "Mamma i soffa".

I rollerna syns bland andra Taylor Russell, Ewan McGregor, Ellen Burstyn, Rhys Ifans och Lara Flynn Boyle, rapporterar Variety.

Annons

Filmen handlar om en mamma, som sätter sig ned på en grön soffa i en möbelaffär, och vägrar att resa på sig. Hennes tre barn måste därefter ta reda på varför – och börjar nysta i familjehemligheter.

Niclas Larsson har tidigare varit verksam som barnskådespelare. För hans första kortfilm som regissör, "Vatten" (2013), tilldelades Larsson Svenska Filminstitutets och Sverige Televisions novellfilmspris på Göteborgs filmfestival.

Rättat: I en tidigare version benämndes filmpriset felaktigt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons