Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Fansen sov på gatan för att möta Harry Styles

När ”världens mesta popstjärna” kommer till Venedig blir det uppståndelse modell större. Harry Styles närvaro överskuggar nästan filmen han är med i.
Film • Publicerad 5 september 2022
Harry Styles är i Venedig för att lansera filmen "Don't worry darling".
Harry Styles är i Venedig för att lansera filmen "Don't worry darling".Foto: Joel C Ryan/AP/TT
Harry Styles och Florence Pugh i "Don't worry darling". Pressbild.
Harry Styles och Florence Pugh i "Don't worry darling". Pressbild.Foto: Warner Bros Entertainment/AP/TT
Fansen har slagit läger utanför för att få en skymt av Harry Styles i Venedig.
Fansen har slagit läger utanför för att få en skymt av Harry Styles i Venedig.Foto: Gunnar Rehlin/TT

Mängder med fans har sovit på gatan under natten för att få en glimt av sin idol Harry Styles. Och det är långa köer för att komma in på presskonferensen för filmen "Don’t worry darling".

Men den brittiske skådespelaren och artisten är van vid uppståndelse vid det här laget – och verkar inte nämnvärt påverkad av ståhejet.

Annons

– Jag tycker det är kul att låtsas vara någon som jag själv inte är, säger han.

"Don't worry darling" är en satirisk thriller om människor som lever i en 50-talsliknande, pastellfärgad liten ort, där allt är till synes perfekt. Styles och Florence Pugh spelar ett gift par – och hon börjar misstänka att någonting är mycket fel i idyllen.

Turbulens kring filmen

Filmen är regisserad av Olivia Wilde som gjorde sin regidebut 2019 med "Booksmart". "Don't worry darling" har följts av viss turbulens ända sedan Shia LaBeouf lämnade eller möjligen sparkades från den manliga huvudrollen och ersattes av just Harry Styles.

Wilde och Styles är också ett par sedan en tid tillbaka, men om detta sägs ingenting på presskonferensen. När någon frågar om filmen ska ses som politisk, säger hon:

– Filmen passar tyvärr in i de tider vi har nu, men den är också ständigt giltig. Jag hoppas att den kan provocera fram en diskussion. Jag vill inte vara provokativ, men jag tycker om tanken på att kaos kan leda till perfektion, säger hon och fortsätter: Filmen handlar om ett försök att kontrollera människor. Kaos är något organiskt. Att försöka kontrollera människor är aldrig bra.

"Kul att få leka"

Harry Styles är hittills mer känd som sångare än som skådespelare, men gjorde filmdebut redan 2017 i Christoper Nolans "Dunkirk". Han berättar att han vill fortsätta att kombinera de båda karriärerna.

– Det är kul att få leka i båda dessa världar, att få en möjlighet att utforska detta. Kombinera musik och film? Kanske. Jag har inga långtgående tankar om framtiden just nu. Jag vill ge mig in i sådant där jag kanske inte vet vad jag gör.

– Att göra den här filmen innebar att jag befann mig i en värld som inte är min. Den världen var så perfekt byggd, att det inte behövdes så mycket skådespeleri. Vi bara var.

Fakta: Harry Styles

Född 1994.

Bakgrund: Var med i "The X factor" i England 2010. När han tvingats lämna tävlingen fick han chansen att återvända, då som en del av pojkbandet One Direction. Bandet blev en världssuccé och bandmedlemmarna höll ihop ända fram till 2016, då One Direction tog en paus på obestämd tid.

Solokarriär: Släppte sitt första (självbetitlade) soloalbum 2017, två är senare kom "Fine line" och det tredje, "Harry's house" släpptes tidigare i år.

Filmkarriär: Debuterade som skådespelare i "Dunkirk" 2017. Är just nu aktuell i filmen "Don't worry darling".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons