Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Far och son Uggla ger ut barnbok

Nöje • Publicerad 7 juli 2022
Magnus Uggla och Ruben Uggla skriver barnbok tillsammans. Pressbild.
Magnus Uggla och Ruben Uggla skriver barnbok tillsammans. Pressbild.Foto: Albin Händig

Magnus Uggla, 68, gör barnboksdebut med "Frasse och den magiska brygden". Hans son, Ruben Uggla, 26, står för illustrationerna. Magnus Uggla är främst känd som artist, men har även skrivit tre romaner. Senast var "Johnny the fucker" som kom ut förra året.

"Frasse och den magiska brygden" handlar om frisören Frasse som tvingas stänga ner sin frisörsalong när den trendigare frisören "Ball-Sam" öppnar bredvid. Frasse hittar sedan ett gammalt recept på en magisk mirakelbrygd som kanske kan bli salongens räddning.

Annons

"Det var Ruben som kom på idén till boken och jag nappade direkt för det skulle bli roligt att göra nåt ihop", säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången som Magnus Uggla har barn som målgrupp. Han var berättarröst i "Benny Brun och hans överläppsfjun", Magnus Carlssons kortfilmer från 2014 och 2015.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons